Kenestä Satakunnan maakuntajohtaja? Kuvassa Satakuntaa halkova Kokemäenjoki. (Kuva: Tomi Glad)

Satakuntaliiton maakuntajohtajan virkaa tavoittelee kahdeksan hakijaa. Hakuaika päättyi maanantaina 17. lokakuuta. Maakuntajohtajaksi hakivat muiden muassa Jari Heiniluoma, Kristiina Salonen ja Atso Vainio.

Heiniluoma on virkavapaalla Parkanon kaupunginjohtajan virasta. Hän on työskennellyt huhtikuusta 2022 Timo Reinan sijaisena Kuntaliiton varatoimitusjohtajana Reinan siirryttyä ensin valtiovarainministeri Annika Saarikon valtiosihteeriksi ja sittemmin keskustan ministeriryhmän valtiosihteeriksi. Heiniluoma on toiminut Parkanon kaupunginjohtajana vuodesta 2013.

Raumalainen Kristiina Salonen on toiminut SDP:n kansanedustajana vuodesta 2011, ja vuodesta 2019 hän on ollut SDP:n eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja. Salonen oli pitkään SDP:n kaupunginvaltuutettuna Raumalla, mutta ei ollut ehdolla kesän 2021 kuntavaaleissa. Tammikuun 2022 aluevaaleissa hänet valittiin Satakunnan hyvinvointialueen valtuustoon.

Atso Vainio valittiin Uudenkaupungin kaupunginjohtajaksi 2012. Aiemmin hän työskenteli investointeja Suomeen huokuttelevassa Invest in Finland -yhtiössä verkostojohtajana.

MainosMuut hakijat ovat Varsinais-Suomen liiton hallintojohtaja Petra Määttänen, Biolan Oy:n logistiikkavastaava Fanny Peltonen, Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen, Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore ja Porin kaupungin kasvupalvelut ja kaupunkisuunnittelu -yksikön vs. päällikkö Janne Vartia.

Satakunnan nykyinen maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä jää eläkkeelle ensi vuoden alussa.

Hallintojohtajaksi 19 hakijaa

Satakuntaliitto täyttää myös hallintojohtajan viran. Maanantaina päättyneessä haussa hakemuksia kertyi 19. Hakijoiden joukossa on yksi kuntajohtaja, Jämijärven kunnanjohtaja Markus Ojakoski. Hän on toiminut aiemmin myös Kokemäen kaupunginjohtajana.

Hallintojohtajaksi haluavat tekninen isännöitsijä Teemu Björninen, postimies Nkoloka Fonkeng, Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg, Teollisuusliiton järjestämistoimitsija Jussi-Pekka Ahonen, Satakuntaliiton hallintopäällikkö Marika Luoma, FinNuclear ry:n toiminnanjohtaja Jekaterina Lavonen, keskustan Satakunnan piirin järjestöasiantuntija Jorma Ylinen, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimiston palvelujohtaja Teemu Niemelä, konsultti Marko Joensuu, Jämijärven kunnanjohtaja Markus Ojakoski, keskustan Etelä-Hämeen piirin toiminnanjohtaja Timo Oravainen, Rauman sosiaali- ja terveystoimialan talous- ja hallintopäällikkö Katja Aalto, Satakuntaliiton aluekehitysasiantuntija Krista Tupala, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän va. sosiaali- ja perhepalvelujohtaja Anna Isoviita, Porin kaupungin tarkastaja Janina Tuohimaa, Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Johanna Aalto, RTK-Henkilöstöpalvelun aluejohtaja Johanna Lainio, Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen tuottavuusohjelman johtaja Marjukka Palin ja konsultti Anssi Murtonen.

Juttua muutettu 17.10. klo 21: lisätty hallintojohtajan viran tavoittelijat.