KUVA: SEPPO HAAVISTO
Pekka Sauri. (kuva: Seppo Haavisto)

Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri Helsingin on nimitetty Helsingin yliopiston työelämäprofessoriksi.

Valtiotieteellinen tiedekunta on kutsunut Saurin organisaatioviestinnän työelämäprofessorin tehtävään kolmen vuoden ajaksi 80 prosentin työajalla. Hänen erityisalueenaan on yhteiskunnallinen viestintä.

Aiemmin tällä viikolla Aalto-yliopisto kertoi Saurin aloittavan Aalto Executive Educationin (Aalto EE) neuvonantajana.

– Siltä varalta että olette ihmetelleet, vaihdanko työpaikkaa kerran viikossa, on varmaan syytä kirkastaa maisemaa: toimin myös Senior Advisorina (vanhempi neuvonantaja) viestintätoimisto Tekirissä ja Aalto Executive Educationissa (Aalto EE). Nämä tehtävät ovat keikkapohjaisia, eivät työsuhteisia. Uusi elämä kehkeytyy. Jännittävää, Sauri kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

MainosValtiotieteellinen tiedekunta valmistelee myös toisen organisaatioviestinnän työelämäprofessorin kutsumista vuoden 2018 aikana yritysviestinnän alueelle. 

Torstaina nimetetyt työelämäprofessorit ovat Helsingin yliopiston ensimmäisiä. Saurin lisäksi nimitettiin oikeustieteen tohtori Timo Kaisanlahti tilinpäätösoikeuteen, oikeustieteen tohtori Tuomas Lehtinen asianajajaoikeuteen ja filosofian tohtori Petri Peltonen taloudelliseen geologiaan.