Satu Simelius sai kesäkuun kuntavaaleissa 70 ääntä ja oli Sauvon ääniharava. (Kuva: Pauliina Tähkäpää)

Valtiotieteiden maisteri Satu Simelius on Sauvon uusi kunnanjohtaja. Sauvon valtuusto valitsi Simeliuksen 26. heinäkuuta tiukassa johtajavaalissa: Simelius sai 11 ääntä ja Kaarinan kaupungin hallinnon palvelupäällikkö Juuso Alatalo 10 ääntä.

Satu Simelius, 35, työskentelee maahanmuuttoviraston ylitarkastajana ja on aiemmin toiminut muun muassa Hallintoakatemian koulutuskoordinaattorina.

Simelius toimi viime vaalikaudella Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtajana. Hän oli keskustan ehdokkaana myös kesäkuun kuntavaaleissa ja oli 70 äänellään koko kunnan ääniharava.

– Kunnanjohtajana pystyy parantamaan maailmaa. Työtaustani on pääasiassa valtionhallinnosta, mutta Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävän sekä Hallintoakatemian koulutustehtävien myötä olen innostunut kuntamaailmasta, Simelius kertoo hakeutumisestaan kunnanjohtajaksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Sauvon kunta on minulle erityisen tärkeä ja koen, että minulla on paljon annettavaa omalle kotikunnalleni tilanteessa, jossa kunnan johdossa on ollut paljon vaihdoksia viime vuosina. Tärkein tehtäväni kunnanjohtajana on innostaa kunnan työntekijöitä tekemään parhaansa omassa työssään.

Simelius kertoo tienneensä jo pitkään, että jos Sauvon kunnanjohtajan virka tulee avoimeksi, hän aikoo hakea paikkaa.

– Toki asiasta piti keskustella perheen kanssa. Oman pohdintansa aiheutti se, että virka julistettiin haettavaksi, kun kuntavaalien ennakkoäänestys oli jo alkanut.

Sauvo on 3000 asukkaan kunta Varsinais-Suomessa. Sauvosta on matkaa Helsinkiin 140 kilometriä, Turkuun 32 kilometriä ja Saloon 28 kilometriä.

– Sauvossa luonto on lähellä, mutta lähellä ovat myös Turku, Salo ja Helsinki. Kuntamarkkinoinnilla meillä on siis hyvät mahdollisuudet houkutella lisää urbaaneja maalaisia Sauvoon, Simelius sanoo.

Virkaa tavoitteli 11 hakijaa, joista 4 sai kutsun haastatteluun. Aiempi kunnanjohtaja Seppo Allén siirtyi eläkkeelle kesäkuun alussa.