SOSTE ry irtisanoo kuusi työntekijää YT-neuvottelujen jälkeen.

– Vähennystarve johtuu rahoittajan yhtäkkisestä leikkauspäätöksestä, joiden seurauksena SOSTEn henkilöstömäärä vähenee viidenneksellä. Kykymme vastata jäsentemme odotuksiin heikkenee väistämättä, toteaa SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

SOSTEn toimintaan myönnetty avustusmäärä pieneni järjestön mukaan merkittävästi vuosille 2018 ja 2019. Neuvotteluissa on pyritty yhteensä 600 000 euron kulujen vähennykseen.

Neuvottelujen tuloksena SOSTEn organisaatiorakenne muuttuu. Sen myötä tiimien määrä vähenee ja kokoonpano muuttuu. Johtajien määrä sekä johtoryhmän koko pienenee.

SOSTEsta irtisanotaan kuusi työsuhdetta, yksi työsuhde muuttuu määräaikaiseksi ja yksi osa-aikaiseksi. Määräaikaisia työsuhteita päättyy kolme, joista yksi päättyi jo neuvottelujen aikana. Kaksi henkilöä siirtyy toisen työnantajan palvelukseen. Kaikki muutokset tulevat voimaan vuoden 2019 alusta alkaen.

Lisäksi neuvottelujen kuluessa on selvinnyt, että jotkut työntekijät ovat valmiita vapaaehtoisiin säästökeinoihin, kuten palkattomien vapaiden käyttöön ja lomarahanvaihtoihin.

– Säästötoimenpiteet kohdistuvat rankasti työntekijöihin irtisanomisten muodossa. Tämä viikko on SOSTEn historian synkin viikko, toteaa yhteistoimintaedustaja Marjo Riitta Tervonen.

YT-päätös ei ollut yksimielinen, ja henkilöstön neuvottelijat ovat jättäneet eriävän mielipiteensä.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö. Siihen kuuluu runsaat 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä kymmeniä muita yhteistyöjäsentahoja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*