Timo Saksela valittiin Eksoten johtoon kesäkuussa 2019. (Kuva: Eksote)

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela on irtisanoutunut tehtävästään maanantaina 13. joulukuuta. Hän kertoi päätöksestään Eksoten hallitukselle keskiviikkona.

– Päätös lähtemisestä ei ole ollut helppo. Nyt jos tästä katsoo taaksepäin, voi rehellisesti sanoa, etten ole pystynyt tekemään työnkuvani mukaista työtä, sitä työtä, jota tulin Eksotelle tekemään, Saksela kertoo Eksoten tiedotteessa.

Saksela aloitti Eksotella kaksi ja puoli vuotta sitten. Sen jälkeen Eksotea ovat työllistäneet säästöpaineiden lisäksi palkkaharmonisointi, koronapandemia sekä hyvinvointialueen valmistelu.

– Irtisanoutumiseni syy ei kuitenkaan ole menneessä, vaan tulevaisuudessa. Hyvinvointialueet käynnistyvät 2023 ja itselläni ei ole nyt enempää annettavaa sen käynnistämiseen. On aika antaa jonkun toisen jatkaa tästä, Saksela sanoo.

Saksela kehuu tiedotteessa Eksoten osaavaa henkilöstöä.

– Meillä työskentelee todella huippuammattilaisia. Hyvä esimerkki tästä on aika, jota elämme. Etelä-Karjalassa koronatilanne on saatu hoidettua hyvin meidän omien tekijöidemme ansioista.

Saksela on epätietoinen omista tulevista töistään.

– Joitakin ovia olisi avoinna, mutta vielä ei ole mitään varmaa. Aion jatkaa varmasti samalla toimialalla, mahdollisesti palaan yksityiselle sektorille, hän sanoo.

Saksela toimi ennen Eksotea diagnostiikkayritys Synlab Suomen operatiivisena johtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Oral Hammaslääkärien, Terveystalon ja Mehiläisen palveluksessa.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen valtuusto valitsee hyvinvointialueen johtajan ensi vuonna, ja Eksoten hallitus päättää miten toimitusjohtajan paikka täytetään vuoden 2022 loppuun asti.