Karkkilasta kotoisin oleva Tuija Telén on työskennellyt Karkkilan kaupunginjohtajana vuodesta 2018. (Kuva: Uudenmaan liitto)

Uudenmaan maakuntavaltuusto valitsi tiistaina uudeksi maakuntajohtajaksi diplomi-insinööri Tuija Telénin. Hän siirtyy maakuntajohtajan virkaan Karkkilan kaupunginjohtajan tehtävästä.

Telén sai virkavaalissa 40 ääntä ja Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom 32 ääntä. Uudenmaan maakuntahallitus päätyi viime viikolla esittämään valtuustolle Telénin tai Oker-Blomin valintaa.

Karkkilan kaupunginvaltuusto valitsi Tuija Telénin kaupunginjohtajaksi kesäkuussa 2018. Karkkilasta kotoisin oleva Telén työskenteli aiemmin Tampereen kaupungin yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtajana.

– Uusimaa saa Tuija Telénistä erinomaisen maakuntajohtajan, sillä hän on muutosjohtaja, jolla on vahvaa innovatiivista osaamista edunvalvonnasta ja myös markkinoinnista. Karkkilasta kotoisin olevana hän tuntee hyvin intressejämme ja maakuntaamme, sanoo Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Markku Markkula, kok.

MainosMaakuntajohtajan virkaa tavoitteli yhteensä 18 hakijaa, joista 11 täytti kelpoisuusehdot.

Telén aloittaa tehtävässään mahdollisesti jo marraskuussa. Vuodesta 2007 alkaen maakuntajohtajana toimineelle Ossi Savolaiselle on myönnetty ero virasta eläkkeelle siirtymisen vuoksi 1.1.2024 alkaen. Maakuntajohtajan virkasuhde on toistaiseksi voimassa oleva.