Valkeakosken valtuusto valitsi Minna Uschanoffin uudeksi kaupunginjohtajaksi 17. toukokuuta. Kuvassa myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen, sd., ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marja Heikkinen, kok. (Kuva: Pia Hänninen)

Valkeakosken kaupunginjohtajaksi maanantaina valittu Minna Uschanoff sanoo, että kaupunginjohtajan tehtävässä kiehtoo vaikuttamisen mahdollisuus.

– Olen työskennellyt Valkeakosken kaupungilla jo 12 vuotta ja olen saanut eri tehtävissä seurata ja johtaa varsin erilaisia kokonaisuuksia. Olen tänä aikana tietysti myös monta kertaa pohtinut, millaisia valintoja tai päätöksiä minä olisin eri tilanteissa tehnyt. Kaupunginjohtajan tehtävää lähdin hakemaan, koska haluan toteuttaa käytännössä omia näkemyksiäni, Uschanoff kertoo.

– Minulla on aina ollut vahva vaikuttamisen halu. En mielelläni jää seuraamaan asioita sivusta, vaan tartun niihin ja laitan tuulemaan. Olen touhunnut erilaisissa yhdistyksissä ja olen myös omassa perheessäni se henkilö, jolta pyydetään konkreettista apua – en niinkään haavoihin puhaltava emotyyppi.

Uschanoff, 54, on toiminut Valkeakosken-vuosiensa aikana kehittämisasiantuntijana, talous- ja kehittämisjohtajana, sosiaali- ja terveysjohtajana ja vt. kaupunginjohtajana. Hän sanoo, että Valkeakoskella pitää paneutua nyt erityisesti väestökehitykseen, työpaikkaomavaraisuuteen sekä palvelujen turvaamiseen.

– Näissä kaikissa on tapahtunut selvää heikkenemistä viime vuosina. Taustalla on varsinkin Valkeakoskeen lujaa osuneen rakennemuutoksen lisäksi meidän ikärakenteemme. Näitä ongelmia pitää ryhtyä taklaamaan käytännön toimilla, innovaatioilla ja yhteistyöllä.