Espoo on panostanut muun muassa digitaalisen kulttuurin ilmiöiden edistämiseen. (Kuva: SEUL ry / Niko Röytiö)

KUNTAKIERROS Espoon kaupunki on yltänyt kuuden semifinalistin joukkoon Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa eli iCapital-kisassa.

Espoo on menestynyt kilpailussa myös vuosina 2019 ja 2020 sijoittuen kuuden parhaan joukkoon. Tällä kertaa kuuden joukossa ovat Espoon lisäksi Aix-Marseille Ranskasta, Basaksehir Turkista, Madrid Espanjasta, Valencia Espanjasta ja Varsova Puolasta

– Kaupunki ei luo innovaatioita, niitä luovat ihmiset. Kaupunkina voimme kuitenkin auttaa innovaatioita kasvamaan tarjoamalla tukea kokeiluille ja tuomalla pelaajat yhteen yli organisaatiorajojen. Yhteisönä rakennamme turvallista, terveellistä ja kestävää kaupunkia, jossa arki toimii, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoon kaupungin tiedotteessa.

Espoossa on vahva innovaatioyhteisö, jonka ytimessä ovat kaupungin lisäksi Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että Espoon innovaatioyhteisö tuottaa kuudenneksi eniten patentteja Euroopassa.

Jokainen semifinalisti esittäytyy kilpailun tuomaristolle, joka valitsee kolme parasta hakijaa finaaliin. Voittaja julkistetaan Euroopan innovaationeuvoston huippukokouksessa joulukuussa. Kilpailun ovat aiemmin voittaneet Barcelona 2014, Amsterdam 2016, Pariisi 2017, Ateena 2018, Nantes 2019, Leuven 2020 ja Dortmund 2021.

Nouseva eurooppalainen innovaatiokaupunki -sarjan voitti viime vuonna Vantaa. Tänä vuonna tässä alle 250 000 asukkaan kaupunkien kategoriassa ovat semifinaaliin yltäneet Aveiro Portugalista, Cork Irlannista, Eilat Israelista, Haarlem Alankomaista, Mainz Saksasta ja Padova Italiasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä