Espoon strategiseen linjaukseen on kirjattu, että kaupunki ymmärtää ja tukee digitaalisen kulttuurin ilmiöitä, kuten e-urheilua ja liikuntapelaamista. (Kuva: SEUL ry / Niko Röytiö)

KUNTAKIERROS Euroopan komissio on myöntänyt Espoolle avustuksen projektiin, jossa ravistellaan olemassa olevia ajatuksia ja käsityksiä aktiivisesta elämäntavasta ja digitaalisuuden tarjoamista mahdollisuuksista urheilulle ja liikunnalle.

Projektin tavoitteina on kasvattaa Espoon osaamista urheilun digitalisoitumisessa, parantaa alueen liikuntatoimijoiden edellytyksiä hyödyntää digitalisuutta sekä aktivoida asukkaita sellaisin tavoin, jotka he kokevat omikseen.

Jaossa oli 5,5 miljoonaa euroa, josta myönnettiin rahoitusta 17 organisaatiolle. Espoo sai tukea 381 000 euroa. Espoon kaupungin lisäksi rahoitusta saivat muiden muassa Alankomaiden olympiakomitea ja Espanjan jalkapalloliitto.

– EU-rahoituksen saaminen on osoitus siitä, että Espoon osaaminen digitalisaatiossa ja liikkumisen edistämisessä tunnistetaan Euroopan tasoisesti. Erityisen ilahduttavaa on, että rahoituksella kehitetään Espoosta entistä parempi liikuntakaupunki koko yhteisön voimin. Asukkaat, liikuntaseurat, yritykset ja kaupunki luovat yhdessä uusia tapoja arjen aktiivisuuteen, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Espoon strategiseen linjaukseen on kirjattu, että kaupunki ymmärtää ja tukee digitaalisen kulttuurin ilmiöitä, kuten e-urheilua ja liikuntapelaamista. Espoo on panostanut jo aiemmin vahvasti digitaalisen kulttuurin ilmiöiden edistämiseen.

– Projektin läpimeno on hieno juttu koko kaupungille. Siinä kiteytyy jo tehty työ digitaalisen kulttuurin parissa. Hankkeen avulla päästään kokeilemaan erilaisia digitalisuutta hyödyntäviä liikunta- ja urheilutoimintoja, jotka ovat aiemmin jääneet isompien asioiden jalkoihin, sanoo Espoon e-urheilun suunnittelija Kimmo Leinonen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*