Helsingin kaupunki on saanut palautetta pyöräliikennettä haittaavasta pysäköinnistä useilta katuosuuksilta. (Kuva: Helsingin kaupunki / Roni Rekomaa)

KUNTAKIERROS Helsinki valvoo pyöräliikennettä haittaavaa pysäköintiä ja pysäyttämistä pyöräteillä ja -kaistoilla tehostetusti 5.–14. toukokuuta, jolloin vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa.

Helsingin kaupunki on saanut palautetta pyöräliikennettä haittaavasta pysäköinnistä useilta katuosuuksilta. Kaupunki muistuttaa, että kaikenlainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja -kaistoilla, myös tavarankuljetusten yhteydessä, on lähtökohtaisesti kielletty. Lyhytaikainen pysäyttäminen on sallittua ainoastaan, jos useat edellytykset täyttyvät: sille on pakottava tarve, muita käytettävissä olevia paikkoja ei ole ja jos kuorman luonne vaatii sitä.

-Tieliikennelain vastainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja -kaistoilla haittaa ja vaarantaa merkittävästi pyöräliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Pysäköinninvalvonta valvoo sitä päivittäisessä työssään, mutta pyöräilyviikolla haluamme kiinnittää asiaan erityistä huomiota, sanoo pyöräliikenteen koordinaattori Oskari Kaupinmäki Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*