Hyvinkää on 47 000 asukkaan kaupunki Uudellamaalla. (Kuva: Hyvinkään kaupunki)

KUNTAKIERROS Hyvinkään kaupunki kirjoittaa tulevaisuuttaan auki urheilutermien avulla. Hyvinkään valtuusto hyväksyi maanantaina Hyvinkään Pelikirja 2.0:n. Pelikirja ohjaa kaupungin kehitystä vuosina 2023 – 2027.

– Valtuutetut ovat päättäneet pelisuunnan tuleville vuosille. Kokouksessa käytiin monipuolista keskustelua äänestyksineen tärkeästä tulevaisuuttamme luotsaavasta asiakirjasta, kertoo kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Kaupungin arvot on kirjoitettu pelitapaan: Hyvinkää pelaa rohkeasti ja reilusti, vastuullisesti ja asukkaan ja asiakkaan parhaaksi.

Pelikirjassa on määritelty kolme strategista kärkeä: Minä, me ja Hyvinkää, Houkutteleva Hyvinkää ja Yhteispelillä yritysten kanssa. Näitä kärkiä toteutetaan kuuden kärkihankkeen avulla.

Meidän Hyvinkää -hankkeessa tavoitteena on kuntalaisten yhteisöllisyyden edistäminen. Laadukas koulutuspolku arvioi ja kehittää koulutuksen laatua. Monimuotoinen asuminen ja elinvoimaiset kylät edistää asuinalueiden viihtyisyyttä, turvallisuutta ja vetovoimaisuutta. Aktiivinen elämyskaupunki panostaa tapahtumiin, retkeilyyn ja luontomatkailuun, taiteen ammattilaisten työskentelyedellytysten parantamiseen, matkailukonseptin kehittämiseen ja viestintään. Kehittyvä kaupunkikeskusta kehittää kaupungin ydinkeskustaa ja Business Hyvinkää -keskittyy yrityspalveluiden kehittämiseen ja työllisyyden edistämiseen.

Strategian pysyviksi tukipilareiksi on määritelty demokratia ja osallisuus, talous, henkilöstö, turvallisuus, kestävä kehitys ja digitalisaatio. Lisäksi strategiaan on linjattu, että peruspalvelut ovat laadukkaasti järjestetty ja rakenneuudistukset tehdään hallitusti.

Pelikirja Hyvinkään kaupungin sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*