Kangasalan strategiapelissä pelaaja voi asettua kaupunginjohtajan asemaan ja miettiä eri vaihtoehtoja ja strategisia valintoja kysymyksiin. (Kuva: Kangaslan kaupunki)

KUNTAKIERROS Kangasalan kaupunki uusi strategiansa vuodelle 2029. Nyt uuteen strategiaan on mahdollista tutustua myös mobiililla kaupunginjohtajapelillä.

– Kangasalan valtuusto päivitti kaupunkistrategian, ja päivitystyön yhteydessä mietimme millä nykyistä laajemmilla keinoilla voisimme viestiä strategiasta kuntalaisille, henkilöstölle ja muille kiinnostuneille. Yksi ratkaisu tähän oli nopeasti ”pelattava” mobiilipeli. Tavoitteena on, että helpon pelin kautta päivitetty strategia tulee tutuksi ja ihmiset voivat samalla pohtia erilaisia valintoja. Strategiatyössä ja muutenkin elämässä tulee eteen aina valintoja, kertoo Kangasalan kehitysjohtaja Juuso Heinisuo.

Strategiapelissä pelaaja voi asettua kaupunginjohtajan asemaan ja miettiä eri vaihtoehtoja ja strategisia valintoja kysymyksiin.

– Teimme yhteistyötä kaupunginjohtajamme, mainostoimistomme ja palveluntarjoajan kanssa toteutuksessa. Vastaajat voivat omien valintojensa kautta nähdä mihin strategisiin tavoitteisiin omat valinnat liittyvät. Jatkopolutuksena pelissä on ohjaus myös uuteen strategia-asiakirjaan sivuillemme. Jos vastaaja jättää yhteystietonsa kyselyssä, voimme lähettää pienen yllätyksen. Toivomme, että mahdollisimman moni löytää pelimme ja tekee hyviä valintoja. Some-viestinnän kautta olemme jo saaneet vastauksia ja peliä on pelattu kuntalaisten ja myös muiden kuntien osalta, Heinisuo sanoo.

Kaupunginjohtajapeli

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä