Mäntyvaaran frisbeegolfrata kulkee vanhan soramontun reunoilla ja pohjalla. (Kuva: Rovaniemen kaupunki)

KUNTAKIERROS Rovaniemen kaupungin asukkaiden toiveesta rakennettava Mäntyvaaran frisbeegolfrata on valmistumassa aikataulussa.

Rata sai alkunsa, kun kaupunki käynnisti osallistuvan budjetoinnin viime vuonna. Siinä kuntalaiset pääsevät mukaan yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kuntalaiset saivat ehdottaa ideoita ja äänestää kahdeksasta vaihtoehdosta tekoja, jotka kaupunki toteuttaisi. Tekoihin varattiin 60 000 euroa. Eniten ääniä saivat frisbeegolfrata Mäntyvaaraan ja toiminnallinen puisto Korkalovaaraan.

Mäntyvaaran heittopaikat ovat valmiit ja korit paikoillaan, ja radalla on jo käynyt pelaajia. Väyläopasteet puuttuvat vielä, mutta ne on tarkoitus saada kuntoon elokuussa. Rata toteutetaan kaupungin ja frisbeegolf-seurojen yhteistyönä: seurat suunnittelivat radan ja kaupunki hyväksyi suunnitelmat.

Korkalovaaran toiminnallisen puiston välineiden hankinta on vielä kesken.

Osallistuvan budjetoinnin kautta haettiin erityisesti tekoja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi. Äänestys oli avoinna kaikille rovaniemeläisille, mutta tuloksissa painotettiin lasten ja nuorten sekä Korkalovaaran asukkaiden antamia ääniä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*