Eero Lehti ja Markku Liimatainen ovat toimineet pitkäaikaisesti muun muassa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajina. Oikealla muotokuvien tekijä, kuvataiteilija Joel Sievers.. (Kuva: Keravan kaupunki)

Vuosikymmenten ajan Keravan kuntapolitiikassa vaikuttaneiden Eero Lehden ja Markku Liimataisen muotokuvat paljastettiin maanantaina 28. elokuuta Keravan kaupunginvaltuuston kokouksessa. Muotokuvien tekijä on kuvataiteilija Joel Sievers.

Lehti ja Liimatainen ovat toimineet pitkäaikaisesti muun muassa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajina.

Kauppaneuvos Eero Lehti valittiin Keravan kauppalanvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 1969, ja hän toimi kokoomuksen valtuutettuna yhtäjaksoisesti aina vuoteen 2021 saakka. Lisäksi Lehti toimi kansanedustajana vuosina 2007–2019.

Kunnallisneuvos Markku Liimatainen valittiin Keravan kaupunginvaltuustoon 1977, ja hän on toiminut tämän jälkeen yhtäjaksoisesti SDP:n kaupunginvaltuutettuna. Hän sai kunnallisneuvoksen arvonimen vuonna 2010.

Eero Lehti suositteli erityisesti ekspressiivisistä maalauksistaan tunnettua Joel Sieversiä muotokuvien toteuttajaksi. Sievers tapasi Lehden ja Liimataisen, keskusteli heidän kanssaan ja valokuvasi heidät. Taulut syntyivät keskustelun ja valokuvien pohjalta.

Sieversin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä ja teoksia on muun muassa Aboa Vetus Ars Novan, Matti Koivurinnan säätiön, Euroopan komission, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.

Muotokuvat ripustetaan kaupunginhallituksen kokoushuoneeseen Keravan kaupungintalolle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*