Operaatio Rauhankukan on ideoinut toimittaja-dokumentaristi Rasoul Khorram. (Kuva: Kotkan kaupunki)

KUNTAKIERROS Kotkan kaupunki on käynnistänyt Operaatio Rauhankukka -kampanjan. Operaation tavoitteena on rauhan ja ystävyyden, eri taustaisten ihmisten kohtaamisten, vuoropuhelun ja yhteistyön edistäminen.

Kampanjalla kutsutaan eri-ikäiset ja -taustaiset kaupunkilaiset kasvattamaan auringonkukan taimia. Auringonkukan siemeniä ja hoito-ohjeita on jaossa Kotkan kirjastoissa.

Toukokuussa maan lämmettyä taimet istutetaan yhteisessä tilaisuudessa kaupungin osoittamaan paikkaan, joka muuttuu kesän ajaksi rauhan puutarhaksi ja niityksi. Kesän kasvukauden jälkeen elokuussa järjestetään kukkien luona tilaisuus rauhan, ystävyyden ja myötätunnon osoituksena sotien uhreille.

Kampanja polkaistiin käyntiin 30. maaliskuuta tapahtumassa, jossa oli mukana idean isä, toimittaja-dokumentaristi Rasoul Khorram.

– Kotkan kaupunki kutsuu toimintaan kuntalaisiaan sekä Suomen muita kaupunkeja, yhteisöjä ja yksittäisiä kansalaisia. Rauhankukka tuo sanomaa rauhasta tähän levottomaan aikaamme, sanoo Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

Kotkassa operaatio järjestetään kaupungin eri toimialojen, ukrainalaisten ja venäläisten yhteisöjen, muiden yhdistysten ja yksittäisten kaupunkilaisten yhteistyöllä. Kaupungin kumppaneita ovat muun muassa Kotka-Kymin seurakunta, Mieli ry, Kakspy, Kolibri ry, Taitojen talo / SPR, Rannikon Martat, Kotka Pride, Kotkan Helluntaiseurakunta ja Kotkan seudun musiikkiopisto. Kotkan operaation auringonkukansiemenet tarjoaa Malmgård Riistasiemen Oy.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä