Vuoden KiVa-koulu on valittu jo vuodesta 2010. Tunnustuksen myöntävät kiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -toimenpideohjelman kehittäjät Turun yliopistosta. Kuvassa Lahden ruotsinkielisen koulun rehtori Jussi Virsunen ja erityisasiantuntija Elisa Poskiparta Turun yliopistosta. (Kuva: Turun yliopisto)

KUNTAKIERROS Vuoden 2022 KiVa-koulu -tunnustuksen saa Lahden ruotsinkielinen koulu. Valinta perustuu laajaan oppilaskyselyyn, johon vastasi lähes 90 000 oppilasta.

Oppilailta kysyttiin, kokevatko he olonsa yksinäiseksi koulussa. Lahden ruotsinkielisessä koulussa ei yksikään kyselyyn vastanneista oppilaista kertonut olevansa ’usein’ tai ’jatkuvasti’ yksinäinen.

– Olen iloinen, että oppilaat kokevat viihtyvänsä koulussa ja löytävänsä helposti ystäviä, toteaa koulun rehtori Jussi Virsunen Turun yliopiston tiedotteessa.

Lahden ruotsinkielinen koulu on yhtenäiskoulu, jossa on 120 oppilasta. Koulun yhteydessä toimii varhaiskasvatuksen yksikkö, jossa on parikymmentä lasta esiopetuksessa. Koulussa pidetään kaikilla luokilla KiVa-oppitunteja.

– Meillä otetaan säännöllisesti esille, miten tunteita sanoitetaan ja miten toiset voivat kokea eri tavalla erilaisia tilanteita, kertoo KiVa-vastuuopettaja Anita Kantoluoto.

Turun yliopistossa kehitetty KiVa Koulu -toimenpideohjelma on ollut suomalaisten perusopetusta tarjoavien koulujen saatavilla jo vuodesta 2009. Ohjelman on kehittänyt professori Christina Salmivalli. Ohjelman materiaaleja on käännetty 15 kielelle ja ohjelmaa toteutetaan KiVa-kouluissa 23 maassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*