Lahden Paavolassa on puistikko, jonka osat on nimetty 1970-luvun lopulla ystävyyskaupunkien mukaan. (Kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki)

KUNTAKIERROS Lahdessa Paavolan kampuksen läheisyydessä olevan Zaporoženpuiston nimi muuttuu Zaporižžjanpuistoksi. Muutos perustuu kaupungin syyskuussa saamaan aloitteeseen, jonka mukaan puiston nimi pitäisi vaihtaa ukrainalaisen kirjoitusasun mukaiseksi.

Lahden kaupunginarkkitehti Johanna Palomäki teki 13. lokakuuta päätöksen nimen vaihtamisesta.

Ukrainassa sijaitseva Zaporižžja on yksi Lahden ystävyyskaupungeista. Lahden Paavolassa on puistikko, joka on jaettu kuuteen osaan ja osat on nimetty 1970-luvun lopulla ystävyyskaupunkien mukaan Akureyrin-, Randersin-, Ålesundin-, Västeråsin-, Pécsin- ja Zaporoženpuistoiksi.

Zaporižžja ja Lahti ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1953. Lahden kaupungin johto on ollut yhteydessä Zaporižžjaan Venäjän hyökkäyksen jälkeen, ja kaupunki aikoo tiivistää yhteistyötä myös muihin ukrainalaisiin tahoihin. Tavoitteena on saada tietoa maan tilanteesta ja tarpeista sekä suunnitella yhteistyötä esimerkiksi jälleenrakennuksessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä