Mikkelin kaupungin tarjoamissa aterioissa kaikki liha- ja maitotaloustuotteet ovat kotimaisia. Kuvassa Kalevankankaan päiväkodin palveluvastaava Sanna Kiiski. (Kuva: Henri Uotila)

KUNTAKIERROS Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut on voittanut kunnan, kaupungin tai hyvinvointialueen ruokapalveluille ja ruokaa tuottaville inhouse -yhtiöille suunnatun Hyvä kotimainen ateria -kilpailun.

Kilpailun tuomariston mukaan Mikkeli on ollut jo kauan aktiivinen toimija ja edelläkävijä julkisissa ruokapalveluissa. Tuomariston vakuutti etenkin se, miten Mikkelin ruoka-ammattilaiset ottavat huomioon alueelliset erikoisuudet ja kotimaisen luomun. Esimerkiksi yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa lähivesien järvikaloja on hyödynnetty ruokainnovaatioiksi.

– Olemme ylpeitä saamastamme huomionosoituksesta. Palkinto nostaa hienolla tavalla esiin julkisia ruokapalveluita ja niiden päivittäin tekemää arvokasta työtä. Kotimainen ruoka on vastuullinen valinta ja huoltovarmuuden kannalta aiempaakin tärkeämpää, sanoo Mikkelin kaupungin palvelujohtaja Mia Hassinen.

Tuomaristo painotti arvioissaan muun muassa tarjotun ruuan raaka-aineiden kotimaisuusastetta ja vastuullisuutta sekä satokauden, sesongin, ruokakulttuurin ja paikallisuuden huomioimista aterioissa. Palkintosumma on 5000 euroa, jonka voittaja voi käyttää esimerkiksi henkilökunnan koulutukseen tai virkistäytymiseen.

Tuomaristo myönsi kunniamaininnan Kristiinankaupunkiin Dagsmarkin päiväkodille. Tuomariston mukaan hyvän kotimaisen ruuan lisäksi päiväkodissa tehdään arvokasta ruokakasvatustyötä lasten parissa, vältetään ruokahävikkiä kotoisilla ja toimivilla keinoilla sekä huolehditaan kierrätyksestä

Kilpailuun osallistui 13 julkisia aterioita tarjoavaa toimijaa. Kilpailun järjesti MTK, ja palkinto luovutettiin MTK:n valtuuskunnassa 23. marraskuuta Espoossa.

Tuomaristoon kuuluivat raadin puheenjohtajana MTK:n valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja Tero Lahti, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen, MTK:n valtuuskunnan 2. varapuheenjohtaja Sari Lantta, MTK:n maaseutunuorten edustaja Susanna Valtonen, Ruokaviraston ylijohtaja Matti Puolimatka, Ruokatieto ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen ja raadin sihterinä MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä