Yrittäjyyskasvatusta edistävä YES -järjestö julkaisi viime syksynä yrittäjyyskasvatuksen selviytymisoppaan eduskuntavaaliehdokkaille, kansanedustajille ja muille päättäjille.

KUNTAKIERROS Naantalissa ja Paraisilla rakennetaan mallia, jolla yrittäjyyskasvatus juurrutetaan osaksi kuntien elinvoimatyötä.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vetämä kaksivuotinen Elinvoimaa yrittäjämäisellä osaamisella – kehittämismalli kuntiin -hanke käynnistyi toukokuun alussa. Hankkeessa on kuntien ja yrittäjäjärjestön lisäksi mukana yrittäjyyskasvatusta edistävä Valtakunnallinen YES -järjestö.

– Hankkeessa lähdetään rakentamaan työkalut ja tavat yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen yhteistyössä kuntien, oppilaitosten ja yrittäjien kanssa. Työssä hyödynnetään palvelumuotoilua, kertoo koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö Johanna Vainio Varsinais-Suomen Yrittäjistä.

Naantalissa yrittäjyyskasvatus nähdään yhtenä kunnan elinvoiman rakennuspalikkana.

– Yrittäjyys ja yritteliäisyys ovat elinvoimaisen kunnan tukipilareita. Naantalissakin yrittäjyyskasvatuksen eteen on tehty ja tehdään työtä, mutta pysyvä toimintamalli meiltä vielä puuttuu. Nyt olemme nostaneet yrittäjyyskasvatuksen osaksi huhtikuussa valmistuneen uuden elinvoimaohjelmamme toimenpiteitä ja tavoitteemme on, että hankkeen avulla saamme luotua Naantaliin pysyvän toimintamallin, joka näkyy varhaiskasvatuksesta alkaen aina lukioon saakka, kertoo Naantalin elinkeinopäällikkö Lassi Rosala YES-järjestön tiedotteessa.

Naantaliin ja Paraisiin laaditaan suunnitelma siitä, miten yrittäjyyskasvatus toteutetaan kaikissa kunnan toiminnoissa, ei vain esimerkiksi oppilaitoksissa. Tavoitteena on, että pilottikunnissa rakennettuja malleja voidaan monistaa tulevaisuudessa muissa kunnissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*