Lappeenrannan kaupunginhallitus sai viime syksynä käsiteltäväkseen valtuustoaloitteen ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta Ukrainaan. Prosessi huipentui, kun Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja Tšernihivin kaupunginjohtaja Vladyslav Atroshenko allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen etäyhteyksien välityksellä 10 tammikuuta. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

KUNTAKIERROS Lappeenranta on solminut ystävyyskaupunkisopimuksen ukrainalaisen Tšernihivin kaupungin kanssa. Tšernihiv on 250 000 asukkaan teollisuus- ja yliopistokaupunki Pohjois-Ukrainassa lähellä Venäjän ja Valko-Venäjän rajaa. Matkaa Kiovaan on noin 150 kilometriä.

– Ukrainan kehityksen ja tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että maan kaupungeilla on todellisia mahdollisuuksia laajentaa ja tiivistää yhteistyötä eurooppalaisten kaupunkien kanssa. Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, joka voi osaltaan auttaa ja tukea ystävyyskaupunkitoiminnan kautta tulevan ystävyyskaupungin kehitystä Ukrainassa, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sanoo.

Tšernihiv on Lappeenrannan kaupungin kahdeksas ystävyyskaupunki. Venäjä pommitti kaupunkia maalis-huhtikuussa, jolloin kaupungin infrastruktuuri tuhoutui pahoin ja lukuisat kaupunkilaiset pakenivat kaupungista.

– Ystävyyskaupunkisopimuksen myötä valmistaudumme ennen kaikkea aikaan, jolloin kaupunkimme voivat tehdä yhteistyötä Ukrainan jälleenrakentamisen hyväksi, Euroopan parhaaksi ja molemminpuolisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, Jarva jatkaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*