Kukin meistä on täydellinen juuri sellaisena kuin on, muistuttaa Vaasan kaupunki. (Kuvakollaasi: Mikko Sippola / Kind Company)

KUNTAKIERROS Maailman onnellisimmaksi kaupungiksi tähtäävä Vaasa muistuttaa, että epäonnistumiset kuuluvat aitoon ja inhimilliseen elämään. Kaupunki jakaa kesäkuun alussa suomalaisten iloksi tyypillisiä vaasalaismokia ja kannustaa kaikkia kertomaan myös omista mokistaan.

– Yleensä täällä Strömsön syleilyssä asiat tuppaavat sujumaan niin kuin Strömsössä, mutta välillä meidänkin täytyy todeta, että nyt ei mennyt niin kuin Strömsössä. Jaamme kesäkuun alussa vaasalaismokia, joihin kuka tahansa suomalainen voi samaistua. Rohkaisemme kertomaan myös sen oman ”strömssin”, joka on viimeistään jälkikäteen naurattanut sekä itseä että muita. Näin voimme jakaa muillekin hyvää mieltä ja onnellisuutta, kertoo viestintäpäällikkö Leena Forsén Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Vaasan kampanjassa ollaan kevyellä otteella liikkeellä, mutta taustalla on vakava aihe. E2 Tutkimuksen toteuttaman tuoreen tutkimuksen mukaan monet nuoret kokevat pärjäämisen pakkoa.

– Haluamme tuoda esiin mokaamisen kautta sallimisen kulttuuria. Mokailuista huolimatta voi olla onnellinen. Täydellistä ihmistä ei ole, eikä tarvitsekaan olla. Kukin meistä on täydellinen juuri sellaisena kuin on, muistuttavat Forsén ja markkinointipäällikkö Mari Kattelus Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista.

Vaasassa mokaillaan erityisesti lauantaina 11. kesäkuuta, jolloin Vaasan torille rakentuu mokapuisto, jossa voi mokailla ja nauraa itselleen. Lisäksi Ylen tv-ohjelma Strömsö juhlistaa 20-vuotista lähetyshistoriaansa avoimilla ovilla Strömsö-huvilalla Vaasan Västervikissä ja Yle Pointti kaupunkifestivaali saapuu Vaasaan ja järjestää ohjelmaa kaupungin torilla.

Kaikkien oman mokansa jakaneiden kesken arvotaan viikonloppu Vaasassa. Palkintoon sisältyy myös vierailu Strömsössä.

Vaasan mokavideo ja ohjeet kilpailuun

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*