Urheiluluokkalaisten nopeus- ja reaktiivisuusharjoittelu käynnissä Vaasan Onkilahdessa. (Kuva: Vaasanseudun urheiluakatemia)

KUNTAKIERROS Vaasa on myöntänyt 23 lahjakkaalle vaasalaisurheilijalle työllistämisstipendin. Nuoret saavat kesän aikana harjoittelulleen taloudellista tukea yhden tai kahden viikon ajan.

– Samalla nuoret pääsevät jakamaan tietoutta lajistaan ja innostamaan muitakin nuoria liikkumaan, joten tästä monimuotoisesta toimintatavasta hyötyvät kaikki, Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski kertoo.

Työllistämisstipendi on toteutettu Vaasan kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian yhteistyönä. Se on suunnattu 14-24-vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Vaasassa. Sitä myönnettäessä otettiin tänä vuonna erityisesti huomioon nuoren lajit, tavoitteet, tulevaisuuden suunnitelmat, aikaisemmat menestykset ja ideat markkinointiin.

– Työllistämisstipendi on koettu toimivaksi tavaksi tukea huipulle tähtääviä nuoria urheilijoita ja se on saanut jo valtakunnallistakin huomiota urheilupiireissä, Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wall sanoo.

Stipendin saaneet nuoret kertovat harjoittelustaan kesän ajan Vaasanseudun urheiluakatemian Instagram-sivulla. Nuorten urheilijoiden arkea pääsee seuraamaan myös hashtageilla VsuaVriaSummer ja VaasaVasa.

Valittujen nuorten urheilijoiden lajikirjo on laaja: yleisurheilu, telinevoimistelu, uinti, paini, jalkapallo, jääkiekko, breakdance, pesäpallo, maastohiihto, cheerleading, lentopallo, taitoluistelu ja amerikkalainen jalkapallo.

Urheiluakatemian viestinnästä vastaava Martin Grandell on nuorten tukena ja apuna somepäivittämisessä.

– Huippu-urheilu on kokonaisvaltaisesti kovaa työtä, mutta samalla palkitsevaa ja antoisaa yhdessä tekemistä. Urheilusta saadut opit ja hyödyt ovat arvokkaita riippumatta siitä, tuleeko huippu-urheilijaksi vai ei. Haluaisin nähdä iloa ja innostusta, mutta myös sen kuinka urheilusuoritusten mahdollisista epäonnistumisista opitaan ja päästään yli yhdessä, esimerkiksi valmentajan kanssa. Urheilijat osaavat maailmanlaajuisestikin hyödyntää ja tukea omaa uraansa somen kautta yhä enenevissä määrin, joten markkinointi on tärkeä taito, Grandell kertoo.

Somepostausten lisäksi urheilijat pitävät tuetun jakson aikana harjoituspäiväkirjaa, johon oma valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä