Selkovantaa ilmestyy ensimmäisen kerran lauantaina 22. lokakuuta.

KUNTAKIERROS Vantaan Sanomat aloittaa painetun selkokielisen paikallislehden julkaisemisen yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Selkovantaalainen ilmestyy loppuvuoden aikana kerran kuussa.

Vantaan kaupunki on innolla mukana selkokielisen paikallislehden pilottikokeilussa.

– Selkovantaalainen on Suomen ensimmäinen selkokielinen paikallislehti, joten totta kai halusimme olla mukana tässä juuri Vantaalle sopivassa hankkeessa, kertoo Vantaan viestintäjohtaja Mari Kalmari kaupungin verkkosivuilla.
.
Vantaan tavoitteena on tuoda Selkovantaalaisen avulla kaupunki lähemmäksi niitä, joita perusviestintä ei tavoita. Kasvava selkokieltä tarvitseva ryhmä ovat maahanmuuttaneet, jotka opiskelevat suomen kieltä. Vantaalaisista noin 23 prosenttia on vieraskielisiä.

– Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, jossa puhutaan yli 120 kieltä. Haluamme kehittää kaupungin viestintää niin, että mahdollisimman moni vantaalainen tietää, mitä kaupungissamme tapahtuu, Kalmari sanoo.

Selkokieltä tarvitsevat lisäksi monet kehitysvammaiset ihmiset, iäkkäät ja muistisairaat henkilöt sekä ihmiset, joilla on oppimisen tai lukemisen vaikeuksia.

– Toivomme, että lehti palvelee myös niitä vantaalaisia, joille kotikaupungin palvelut ja tapahtumat ovat vielä vieraita. Toivomme kuitenkin saavamme kaupunkilaisista vinkkejä lehden sisällöstä, jotta voimme aidosti kirjoittaa paikallisista asioista ja vantaalaisia koskettavista aiheista, sanoo Selkovantaalaisen sisällöntuotannosta vastaava
sisältöstrategi Tiina Parikka Omnipress Oy:stä.

Ammatti- ja asiakasjulkaisuja tuottava Omnipress ja Vantaan Sanomat kuuluvat molemmat Keskisuomalainen-konserniin.

Selkovantaalainen jaetaan jokaiseen talouteen maksutta Vantaan Sanomien kanssa samassa jakelussa. Lehden loppuvuoden jakelupäivät ovat lauantai 22.10., lauantai 19.11. ja lauantai 17.12. Lisäksi lehti on tarjolla Vantaan Sanomien noutopisteillä sekä useilla Vantaan kaupungin asiointipisteillä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*