Viitasaaren vanha yhteiskoulu on rakennettu vuosina 1907-1908. Rakennus oli koulukäytössä vuoteen 2011, jolloin siinä toiminut lukio siirtyi koulukeskukseen. (Kuva: Viitasaaren kaupunki)

KUNTAKIERROS Viitasaaren kaupunki on muuttamassa vuosina 1907-1908 rakennettua vanhaa yhteiskoulua yritys- ja palvelukäyttöön. Hirrestä tehtyyn rakennukseen tehdään korjaus- ja muutostöitä aiemmin esitettyjä suunnitelmia laajemmin.

Yhteiskoulu sijaitsee Viitasaaren ydinkeskustassa nelostien ja keskustan sisääntuloväylän tuntumassa. Se on ollut kuntalaisten käytössä kulttuuri- ja liikuntaharrastustilana. Tiloissa on järjestetty myös kokouksia, kulttuuritapahtumia ja koulutustilaisuuksia

– Rakennus on merkittävä osa paikallista historiaa monella tavalla. Vanhan yhteiskoulun sijainti ja tunnettuus tekevät siitä tärkeän osan paikkakunnan keskustaa ja jatkossa myös palvelutarjontaa. Uusi käyttö on herättänyt jo tässä vaiheessa runsaasti kiinnostusta, EAKR-rahoitteisen Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hankkeen projektipäällikkö Hannu Nevala kertoo.

Kunnostustyön määrä kasvaa merkittävästi suunnitellusta, koska rakenteita purettaessa on tullut esiin uusia huomioitavia asioita. Rakennukseen on tulossa remontin jälkeen muun muassa kahvila-ravintola.

– Korjaus- ja muutostyöt kohentavat yritystoiminnan edellytyksiä, lisäävät kohteen vetovoimaa sekä varmistavat, että historiallisesti merkittävä rakennus säilyy Viitasaarella keskeisessä roolissa myös tulevaisuudessa, Viitasaaren teknisen toimen toimialajohtaja Juho Tenhunen kertoo.

Rakennuksen muutostyöt ja niiden suunnittelu tehdään yhteistyössä tiloihin tulevan yrittäjän, sisustusarkkitehdin sekä eri suunnittelijoiden kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*