Kuntatyöntekijöiden osuus kunnanhallituksissa on tällä vaalikaudella hieman vähentynyt edellisen valtuustokauden alusta, mutta hallituksen puheenjohtajista kuntasektorilla työskentelevien osuus on kasvanut.

Kuntalakiluonnos pyrki poistamaan kuntien omat työntekijät kunnanhallituksen puheenjohtajien tehtävistä, mutta esitys on riitauttanut poliittisen kentän pahoin. Lakiesityksen piti mennä eduskuntaan tällä viikolla, mutta aikataulu ei toteudu.

Lue aiheesta lisää Kuntalehdestä 12/2014

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kunnanhallituksista haluttaisiin pois kuntien omat työntekijät. Olen kunnanhallituksen jäsen ja kuntatyöntekijä. Ilman minua ja erästä toista, kunnanhallituksemme koostuisi vain maatalous- ja muista yrittäjistä. He tekevät jatkuvasti päätöksistä myös kunnan elinkoeinoelämästä ja niihin liittyvistä rahoituksista (myös kunnan varoista), suurtilallisten vesimaksujen huojennuksista ym… eivätkä muka ole jäävejä, vaikka omatkin yritykset / tilat ovat etuuden saajija tai menettäjiä. Tällä perusteella on aivan oikein, että myös kuntatyönekijöitä voi olla kunnanhallituksesa. Jokainen jäävätköön itsensä silloin, kun laki tai moraali niin vaatii. On pelkästään kunnan eti, että mahdollisimman laaja-alainen tietämys on myös kunnanhallituksissa, joka ei valitettavasti toteudu ilman kuntatyöntekijöiden läsnäoloa. ”Tarvittaessa asiantuntijoiden kuuleminen” on vain sananhelinää, joka ei ainakaan meidän kunnassa toteudu lainkaan. Kunnan päättävissä elimissä (myös kunnanhallituksessa) tulisi oikean demokraattisuuden toteutumiseksi olla yhtä paljon edustusta joka sektorilta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*