Kotkan Katariinan Meripuiston liikuntamahdollisuuksiin kuuluvat maahan upotetut trampoliinit. (Kuva: Ville Miettinen)

Kuntaliitto on julistanut etsintäkuulutuksen Suomen liikkuvimmasta kunnasta. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa etsitään kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia erinomaisesti edistänyttä kuntaa.

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan ohjelmaa ja sen järjestää Kuntaliitto yhteistyökumppaneinaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Suomen Olympiakomitea ja Urheilugaala. Voittaja tullaan palkitsemaan Uno-pokaalilla 18.1.2018 Helsingissä Hartwall Arenalla pidettävässä Urheilugaalassa.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa on kolme kategoriaa: 1) kunta monipuolisten ja liikkumaan houkuttelevien liikuntapaikkojen edistäjänä, 2) kunnan liikuntaa lisäävät toimenpiteet, hanke- ja kokeilutoiminta ja 3) kunnan liikunnan rooli kumppanuuksien vahvistajana.

Valinnassa painottuvat muun muassa seuraavat tekijät: liikuntapaikkojen saavutettavuus ja esteettömyys, liikuntapaikkaverkoston kokonaisuus, toiminnan kohdentaminen vähemmän liikkuville ryhmille, liikuntaneuvonta sekä yhteistyö kolmannen sektorin kanssa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Jokainen kunta voi asettua ehdolle yhdessä tai useammassa Liikkuvin kunta -kategoriassa. Voittajakunnan valitsee Urheilugaalan Suuri raati. Kolme Suomen liikkuvin kunta -ehdokasta julkistetaan suorassa Ylen Urheiluviikonloppu-lähetyksessä 2.12.2017.

Kuntalehden uutisia liikunnasta kunnissa:

Karvia sai myös kahdeksankymppiset pyöräilemään

Pori passittaa nuoria ilmaiseksi uimaan

Kotka palkittiin koululaisten liikuttamisesta

Vuoden liikuntateko löytyy Juuasta – liikuntapuisto osallisti kaikenikäiset

Lappeenranta sai ylipainoiset liikkeelle

Järjestöt: Kouluun pyöräilyä tulisi helpottaa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*