Vihtijärven kyläkoordinaattori Kaarina Ekholm nauttii lasten riemusta kyläkoulun pihalla. Tunnelma voisi olla aivan toisenlainen. Vihdin kunta nimittäin pani koulurakennuksen sisäilmaongelmien takia käyttökieltoon vuonna 2004. Silloin kyläläiset päättivät, että nyt on aika toimia yhteisen hyvän eteen ja pelastaa koulu. Koulurakennus korjattiin, ja kylässä on polkaistu vauhtiin paljon muitakin hankkeita. (Kuva: Laura Oja)

Länsi-Uudellamaalla runsaan 29 000 asukkaan Vihdin kunnassa on Vihtijärven 500 asukkaan kylä, jonka koulussa on 30 oppilasta. Idyllinen koulurakennus sijaitsee mäntymetsän keskellä Niemenjärven eli Alimmaisen rannalla.

Koulun pihalla välitu...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa