Harry "Hjallis" Harkimo on suomalainen liikemies, yrittäjä, urheilujohtaja, televisioesiintyjä, purjehtija, kansanedustaja ja tubettaja. Hän on nyt myös ehdokkaana presidentinvaaleissa.

Liike Nytin presidenttiehdokas Harry Harkimo kertoo meren läheisyyden ja luonnon nousevan hänelle ensimmäisinä asioina mieleen pohdittaessa Helsingin parhaita puolia.

– Täällä Helsingissä on paljon harrastusmahdollisuuksia.

Pääkaupunki on ollut monin tavoin merkityksellinen paikka Harkimolle.

– Olen asunut Helsingissä melkein koko elämäni. Täällä olen syntynyt (vuonna 1953), käynyt koulua ja opiskellut.

Harkimon ollessa lapsi hänen perheensä asui Helsingin Lauttasaaressa ja Munkkiniemessä, mutta perhe siirtyi kesäksi aina mökille Sipooseen. Lisäksi marraskuussa ilmestyneessä Apu-lehden jutussa kerrotaan, että Harkimo asuu Sipoossa.

Kuntalehdelle Harkimo painottaa, että hän on helsinkiläinen. Joka tapauksessa hän on viettänyt paljon aikaa myös viime vuosina Sipoossa, jo lapsuudesta tutuissa mökkimaisemissa.

Rehellisyys ja rakkaus

Harkimo on Liike Nyt -puolueen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja.

Harkimo valittiin eduskuntaan kokoomuksen edustajana vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Hän erosi kokoomuksesta vuonna 2018 ja oli mukana perustamassa uutta poliittista liikettä (Liike Nyt).

Moni suomalainen kuuli ensimmäisen kerran Harkimosta, kun hän purjehti 33-vuotiaana yksin maailman ympäri BOC Challenge -kisassa vuosina 1986 ja 1987.

Harkimo osti aikoinaan helsinkiläisen Jokerit-jääkiekkojoukkueen ja rakennutti Hartwall-Areenan 1990-luvulla Helsinkiin. Hän on tehnyt monipuolisesti ja noin 40 vuoden ajan erilaisia töitä yrittäjänä, muiden muassa urheilun ja median saralla.

Kolmen jo aikuisen pojan isä on tullut tunnetuksi miehenä, joka kertoo asiansa suoraan ja uskaltaa puhua myös rakkaudesta. Nämä teemat ovat myös esillä, kun häntä pyytää kertomaan tärkeimmistä arvoista, joiden kautta päätöksiä pitäisi tehdä.

– Ne ovat rehellisyys ja rakkaus. Päätökset pitää tehdä niin, että voi seistä niiden takana.

– Rakkaus auttaa tekemään päätökset niin, että ne palvelevat parhaiten Suomea ja suomalaisia.

Harkimo on presidenttiehdokkaat esittelevän Kuntalehti ja vaalit -juttusarjan kuudes haastateltava, joka kertoo suhteesta kotikuntaansa.

Kuntalehti ja vaalit -juttusarja esittelee kaikki yhdeksän presidenttiehdokasta. Jokainen ehdokas kertoo vuorollaan muiden muassa oman kotikuntansa merkityksestä itselleen. Joka päivä (ensimmäinen ilmestyi 28.12.) kello 16 julkaistaan sarjaan liittyvä juttu, kunnes kaikki ehdokkaat on esitelty.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä