Kymenlaakson luoteiskolkan Iitti siirtyy osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa 2019.

Hallituksen reformiministerityöryhmä on ratkonut maakuntavaihdosta esittäneiden kuntien sijoituksia maakuntakartalla joka astuu voimaan vuonna 2019.

Sinnikkäästi siirtoa Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen vaatinut Iitti on saamassa tahtonsa läpi, sillä ministeriryhmän papereissa se sijoitetaan Päijät-Hämeeseen.

Iitti on mm. järjestänyt asiasta kansanäänestyksen kuntalaisille. Viime kesäkuussa valtiovarainministeriöstä kerrottiin Kuntalehdelle, että Iitin pääsy Päijät-Hämeeseen ei ole todennäköistä. Iitti piti VM:n perusteluja maakuntavaihdoksen epäämiselle ontuvina.

Nyt tehtyjen linjausten kriteereinä on ollut maakunnan alueiden yhtenäisyys ja toiminnallisuus sekä niiden edellytykset järjestää maakunnan vastuulla olevia palveluja.

– Erityistä painoa annettiin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiselle, sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa sanotaan.

Sen sijaan Pirkanmaan maakuntaan haikaillut Jämsä pysyy Keski-Suomessa, ja myös Kuhmoinen sijoitetaan Keski-Suomen maakuntaan.

Pohjois-Savoon pyrkinyt Savonlinna sijoitetaan Etelä-Savon maakuntaan, samoin Pieksämäki ja Enonkoski.

Heinävesi siirretään Pohjois-Karjalan maakuntaan ja Savo-Karjalan vaalipiiriin, Joroinen Pohjois-Savon maakuntaan ja Savo-Karjalan vaalipiiriin ja Isokyrö Etelä-Pohjanmaan maakuntaan.

Aiheesta aiemmin:

Moni kunta haluaa siirtyä rajan yli

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Täyttä mielivaltaa 🙁 Kunnilla pyyhitään lattiaa!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä