Taitettu sanomalehti
Kuva: Pixabay

Kuntalehti julkaisi tänään torstaina jutun kuntapäättäjien ja paikallismedioiden suhteesta. Jutussa ruodittiin Ilmajoki-lehden päätoimittajan Terhi Pirilä-Porvalin irtisanoutumista. Syyksi irtisanoutumiselleen hän ilmoitti lehden hallituksen yritykset puuttua lehden journalistisiin sisältöihin.

Pirilä-Porvalia oli painostettu olemaan julkaisematta juttua kunnanvaltuutettu Timo Tuurin (kesk.) osallistumisesta kunnanvaltuuston kokoukseen maaliskuussa, kun hänen olisi kuulunut olla koronakaranteenissa. Tuuri oli juuri palannut Espanjasta, jossa tautitilanne paheni kovaa vauhtia.

Ilmajoki-lehden hallituksen puheenjohtaja Liisa Äärynen ei aiemmin tällä viikolla ole kommentoinut tapauksen yksityiskohtia, mitä hän on perustellut muun muassa sillä, että kyse olisi yrityksen sisäisistä asioista. Nyt Äärynen vastaa Kuntalehden kysymyksiin ja kertoo oman näkemyksensä tapahtuneesta.

Millainen Ilmajoki-lehden hallituksen suhde on lehden journalisteihin ja kunnan päättäjiin?

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Luonnehtisin suhteitamme sekä toimitukseen että päättäjiin hyviksi ja asiallisiksi.

Olette sanoneet toimineenne lehden linjan mukaan. Mikä on lehden linja, ja millä tavalla Pirilä-Porvalin juttu kunnanvaltuutetun osallistumisesta valtuuston kokoukseen ei ollut sen mukainen?

– Lehden linjassa on mainittuna, että ”Ilmajoki-lehti on levikkialueensa puolestapuhuja ja elää tiiviissä vuorovaikutuksessa Ilmajoen kunnan, yhteisöjen, yritysten ja ilmajokisten kanssa. Lehti tekee rakentavaa yhteistyötä eri tahoilla tavoitteenaan Ilmajoen ja ilmajokisten hyvinvointi”

Ajattelin, että asian julkistaminen lietsoo paikkakunnalla lisää pelkoa ja paniikkia, joka ihmisillä oli, kun juuri oli laitettu karanteenit ja muut rajoitukset. Ymmärrän nyt, että tein tässä arviointivirheen, josta olen pahoillani.

Olette maininneet, ettette kommentoi lehden sisäisiä asioita. Journalistiliiton mukaan vaikuttamisyrityksissä ei kuitenkaan ole kyse lehden sisäisestä asiasta. Miten te näitte tilanteen ja miksi ette asettuneet tukemaan päätoimittajaa, kun hän joutui vaikuttamisyrityksen kohteeksi?

– Tässä oikeastaan sama vastaus kuin yllä. Ajattelin, että asian julkistaminen lietsoo paikkakunnalla lisää pelkoa ja paniikkia, joka ihmisillä oli, kun juuri oli laitettu karanteenit ja muut rajoitukset. Ymmärrän nyt, että tein tässä arviointivirheen, josta olen pahoillani.

Lue lisää:

Ilmajoki-lehden päätoimittaja irtisanoutui painostusyritysten vuoksi – kunnanjohtaja: ”lehden painotukset vääriä”

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”Tavoitteenaan Ilmajoen ja ilmajokisten hyvinvointi”

    Niinpä niin, kun Korona oli päässyt vauhtiin ja osoittautunut sen olevan riskiryhmäläisille hyvinkin vaarallinen, on hyvin kyseenalaista että valtuutettu voi ilman huomiota aiheuttaa merkittävän terveysriskin muille valtuutetuille ja sen kautta muillekin.
    Mielestäni arviointivirheen on tehnyt, valtuutettu, kunnan virkamiesjohto ja Ilmajoki-lehden hallitus.

    Toki tässä rahakin on taustalla, jos kunta ei osta ilmoitustilaa lehdestä, se on taloudellisesti merkittävä asia, ja sillä voidaan myös vaikuttaa lehteen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*