Timo Vornasen asema kaupunginvaltuustossa on toistaiseksi ennallaan. Jos puoluehallitus erottaa hänet perussuomalaisista, hän joutuu lähtemään myös valtuustoryhmästä. Kuva: Soile Puurtinen

Joensuun kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Eero Bogdanoff (ps.) kertoo Kuntalehdelle, että perussuomalaisten valtuustoryhmällä ei hänen tietääkseen ole aikomusta käsitellä valtuutettu Timo Vornasen asemaa ryhmässä.

Kansanedustaja Vornanen on epäiltynä rikoksista ja hänet erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina.

Vornanen on ensimmäisen kauden valtuutettu Joensuussa. Eduskuntaryhmän tekemällä ratkaisulla erottaa Vornanen ryhmästä ei Bogdanoffin mukaan ole vaikutusta kuntapolitiikassa tai perussuomalaisten valtuustoryhmässä.

Ryhmä kokoontuu lähiaikoina, mutta tarkoitus on käsitellä kaupungin tiukkaa sopeutusohjelmaa. Sen käsittelyn lomassa Vornasen tapaus saattaa tulla käsitellyksi, Bogdanoff ennakoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sen enempää kantaa hän ei Vornasen tilanteeseen tai asemaan halua ottaa.

-Se tulee päätökseen, kun asia on tutkittu ja annettu tuomioita. Siinä vaiheessa se varmaan tulee keskusteluun, mutta ei tässä vaiheessa minun mielestä.

-Kun tutkinta on kesken ja puolue antoi omat tiedotteensa, asia etenee normaali proseduurin mukaisesti.

Perussuomalaisten Joensuun paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Esa Härkönen kommentoi perjantaina Iltalehdelle, että Vornasen erottaminen valtuustoryhmästä tapahtuu puolueen valtuustosäännön mukaan automaattisesti, jos Vornanen erotetaan puolueesta.

Saman totesi Kuntalehdelle tiistaina Joensuun kaupunginvaltuuston perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jussi Wihonen.

Perussuomalaisten puoluehallituksen odotetaan käsittelevän lähiaikoina Vornasen asemaa puolueessa.

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*