Kuntaliitto on koonnut kunnille ohjeet varautumisesta Ukrainan-sodan vaikutuksiin. Ohjeistus kattaa ystävyyskuntasuhteet ja kumppanuussopimukset, Venäjä-yhteistyötä edistävät hankkeet, muuttoliikkeen hallintaan liittyvät toimet, kotikansainvälisyyden sekä humanitäärinen avun. Tavoitteena on edistää kuntien ja viranomaisten välistä yhteistyötä sekä tarjota tukea esimerkiksi varautumiskysymyksissä.

Kuntaliitto järjestää Ukrainan sodan vuoksi ylimääräisen Huomenta kunnat -lähetyksen perjantaina 4.3.2022 klo 9–10. 

Lähetyksessä keskustellaan Ukrainan tilanteen vaikutuksista talouteen, tavaravirtoihin ja kuntien varautumistarpeeseen. Tilanteesta lähetyksessä keskustelevat Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, Kuntaliiton varautumisen ja turvallisuuden erityisasiantuntijamme Ari Korhonen, Venäjän turvallisuuspolitiikan tutkija, apulaisprofessori Katri Pynnöniemi Helsingin yliopistosta ja Maanpuolustuskorkeakoulusta  sekä pelastustoimen ja varautumisen johtaja Tommi Laurinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Ohjeistus kunnille Kuntaliiton sivuilla

Keskustelua voi seurata Kunta.tv:n kautta:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Onko kellään tietoa siitä että Venäjä olisi aloittanut Suomen rajan läheisyydessä valtavan hakkuu urakan metsien kaatamiseksi? Metsää johon ei ole koskettu aikoihin, niin nyt sitä kaadettaisiin yötä päivää. Mitä Venäjä valmistelee tuolla.

  2. Onko kellään tietoa siitä että Venäjä olisi aloittanut Suomen rajan läheisyydessä valtavan hakkuu urakan metsiensä kaatamiseksi? Metsää johon ei ole koskettu aikoihin, niin nyt sitä kaadettaisiin yötä päivää. Mitä Venäjä valmistelee rajoillaan?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*