– Laajan arvioinnin tavoitteena on saada näkemyksiä siitä, kuinka sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisen tiedonhallinnan kokonaisuutta olisi järkevää kehittää jatkossa, selvittää peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.).

Terveydenhuollon tietoteknologiahankkeiden kehityksestä tehtiin riskianalyysi vuonna 2009. Analyysin perusteella Kansallinen Terveysarkisto (KanTa) -hanketta järjesteltiin uudelleen ja lainsäädäntöön tehtiin muutoksia.

Sosiaali- ja terveysministeriö on sopinut THL:n kanssa uudesta riskianalyysistä tämän vuoden aikana. Analyysi otetaan osaksi laajaa arvioita.

KanTa-palvelut ovat valmiit ja niitä otetaan käyttöön koko ajan. Esimerkiksi sähköinen lääkemääräys on otettu käyttöön jo osassa Suomen kuntia. Ministeriön mukaan potilastietojärjestelmien käytettävyydessä ja turvallisuudessa on kuitenkin edelleen paljon parannettavaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö ja Kuntaliitto ovat laskeneet, että tietojärjestelmien rakentamisesta ja käyttöönotosta seuraavat noin 200 miljoonan euron kustannukset. Ministeriön mukaan suurimmat kustannukset tulevat järjestelmien uusimisesta ja henkilöstön kouluttamisesta.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*