Sairaala
Oululaiset Nokia-taustaiset teknologiayritykset ovat kehittäneet uusia pilvipohjaisia innovaatioita, jotka sujuvoittavat hoitoa ja tuovat säästöjä. Niitä testataan OYS TestLabissa, joka on maailman ensimmäinen sairaalaan rakennettu 5G-kehittämisympäristö. Se on kuin sairaala pienoiskoossa. - Täällä myös henkilökunta käy testaamassa uusia laitteita, OYS:n testaustoiminnan päällikkö Timo Alalääkkölä (edessä) sanoo. Hän ja 9Solutions Oy:n tuotepäällikkö Tommi Liimatainen kertovat paikantavista tägeistä, joita voi kiinnittää sänkyihin ja sairaalan laitteisiin. (Kuva: Kai Tirkkonen)

Oulussa rakennetaan 900 miljoonalla eurolla uutta 200 000 neliön laajuista yliopistosairaalaa, joka koostuu useasta kymmenen kerrosta korkeasta sairaalarakennuksesta. Sen ensimmäinen osa valmistuu pian. Uuden OYS:n pitäisi olla kokonaan valmis vuo...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden sisällöstä. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.

Älä lannistu maksumuurista

Mikäli et vielä ole Kuntalehden tilaaja, voit lukea sinua kiinnostavan jutun sekä paljon muuta ajankohtaista sisältöä kuntien todellisuuksista puolueettomalla näkökulmalla. Tilaa digitunnukset linkistä, saat Kuntalehden lukuoikeuden 20.11.2020 saakka.

Tilaa tunnukset tästä