Valtiovarainministeriön muutosjohtaja, finanssineuvos Ville-Veikko Ahonen muistuttaa, että viime kädessä valtio on vastuussa siitä, että sote-palvelut pystytään järjestämään. - Mutta kyllä valtio edellyttää, että alueet tekevät ensin itse kaiken mahdollisen omassa toiminnassaan. Ahosen mukaan se ei tarkoita välttämättä asiakasmaksujen nostamista maksimiin ja palvelujen karsimista minimiin. - Kyllä kaikki tilanteet katsotaan tapauskohtaisesti. (Arkistokuva)

Sote-uudistuksen yksi tärkeä tavoite on yhdenvertaisuuden lisääminen. Alueiden sisällä se lisääntyy, mutta alueiden välillä muodostuu eroja.

Harmonisointi yhdistettynä talouden niukkuuteen on näkynyt julkisuudessa, kun palvelujen heikentymi...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa