sote
Kuva: Pekka Moliis

Sairaanhoitopiirien johtajaylilääkärit ilmaisevat yhteisessä kannanotossaan huolensa siitä, että hoitajajärjestöt eivät pysty lunastamaan lakkoilmoituksen lupaustaan siitä, että potilaiden henki ja terveys eivät vaarannu lakon vuoksi.

Työnantajajärjestöt hylkäsivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen, mikä merkinnee kahden viikon lakon alkamista kuudessa sairaanhoitopiirissä. Lakossa olisi noin 25 000 hoitajaa.

Johtajaylilääkärit muistuttavat, että neuvottelujen kuluessa suojelutyön laajuudesta ei ole saavutettu yksimielisyyttä. Aiemmin myös KT Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat ilmaisi huolensa samasta asiasta. KT perusti huolensa Tehyltä saamiinsa tietoihin.

– Työntekijäjärjestöjen paikallisissa neuvotteluissa esittämä suojelutyöresurssi on riittämätön turvaamaan välttämättömän kiireellisen hoidon. Uhattuna on erityisesti päivystysten ja päivystystä tukevien vuodeosastojen hoito, mikä vaarantaa kiireellisen hoidon toteuttamisen, johtajaylilääkärit muistuttavat.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Erikoissairaanhoidon asiantuntijoina olemme antaneet työntekijäjärjestöjen käyttöön tarkat arviot kriittisten toimintojen turvaamiseen tarvittavasta henkilöstöstä. Näkemyksemme mukaan asiantuntija-arviota ei ole kuunneltu, mikä voi pahimmillaan johtaa potilaiden hengen ja terveyden vaarantumiseen.

Kannanoton allekirjoittivat johtajaylilääkärit Markku Mäkijärvi (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) Jyrki Jalkanen (Jyväskylän Sairaala Nova), Juhani Sand (Pirkanmaan sairaanhoitopiiri), Terhi Nevala (Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri), Olavi Airaksinen (Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri), Mikko Pietilä (Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Oikeisiin töihinkö johtajayilääkärit pelkäävät joutuvansa, kun moisia kertovat?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*