Seinäjoen kaupungin ympäristönsuojelujohtaja Hanna Latva-Kiskola sanoo, että tuulivoimahankkeet ja kaikki muutkin vihreän siirtymän hankkeet ohittavat tällä hetkellä muut hankkeet. - Konsultit tekevät tällä hetkellä etupäässä vihreän siirtymän hankkeita, ja monet muut hankkeet jäävät jalkoihin. Ympäristönsuojelupuolella olisi Seinäjoella tarvetta lisätä ulkopuolista asiantuntija-apua, mutta vuosibudjetista riittää hänen mukaansa rahaa vain yhteen tai kahteen hankkeeseen vuodessa. (Kuva: Timo Aalto)

Kun ympäristölainsäädäntöä on uudistettu, kunnissa väsätään yhä enemmän erilaisia selvityksiä. Hyvä esimerkki on ilmastolaki, jonka myötä kaikille kunnille tuli velvoite laatia ilmastosuunnitelma.

– Kyllähän tästä vitsiäkin heitetään,...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa