Katarina Murto on valittu OAJ:n puheenjohtajaksi. (Kuva: Jarkko Mikkonen)

Katarina Murto on valittu Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. Akavan työmarkkinajohtajana toiminut Murto aloittaa neljän vuoden mittaisen puheenjohtajakautensa välittömästi.

Puheenjohtajuudesta äänestettiin ja heti ensimmäisellä kierroksella yli puolet 150 hengen valtuustosta kannatti Murtoa. Vaalissa toiseksi sijoittui 30 äänellä Tampereen apulaispormestari Matti Helimo. 81 ääntä saanut Katarina Murto on OAJ:n ensimmäinen naispuolinen puheenjohtaja.

Katariina Murto on koulutukseltaan varatuomari ja tanssinopettaja. OAJ:n tiedotteen mukaan Murto on toiminut opetustehtävissä vuosituhannen vaihteessa, viimeksi Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen lehtorina 2001–2004. Opetusuransa jälkeen hän on työskennellyt muun muassa lakimiehenä ja notaarina. Vuodesta 2011 hän on luonut uraa työmarkkina-alalla esimerkiksi Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n työehtoasioiden päällikkönä ja STTK:n johtajana.

-Haluan vahvistaa OAJ:n jäsenten työmarkkina- ja edunvalvonta-asemaa, toimia tehtävässä OAJ:n arvojen mukaisesti sekä kehittää järjestöä hyvässä ja avoimessa yhteistyössä OAJ:n päättäjien ja jäsenten kanssa. Työni lähtökohtana on koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan sekä kaikkien opetusalalla toimivien työn arvostuksen ja merkityksellisyyden korostaminen, Murto toteaa OAJ:n tiedotteessa.