Max Lönnqvist on valittu Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi. (Kuva: Suvi Elo/Turun kaupunki)

Turun kaupungin hallintojohtaja Max Lönnqvst on valittu Itä-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajaksi viiden vuoden määräajaksi. Aluevaltuustossa ei puheita pidetty asiaa käsiteltäessä, mutta sen sijaan äänestettiin kaksi kertaa.

Virkavaalin ensimmäisellä kierroksella Lönnqvist sai 59 valtuutetun äänistä 27. Alueen vt. hyvinvointialuejohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sai 18 ääntä ja Wallaton Oy:n toimitusjohtaja Pia Nurme 14 ääntä.

Toiselle kierrokselle selvisivät siis Lönnqvist ja Silvennoinen. Neuvottelutauon jälkeen pidetyllä toisella kierroksella lähes kaikki Nurmea ensimmäisellä kierroksella tukeneet siirtyivät Max Lönnqvistin taakse, sillä äänet jakaantuivat 40-19.

MainosMax Lönnqvist on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt pitkään Turun kaupungin sosiaalitoimen ja sen jälkeen sosiaali- ja terveystoimen ja hyvinvointitoimialan tehtävissä muun muassa apulaistalouspäällikkönä, osastopäällikkönä (talous- ja hallinto-osasto), palvelutuotantojohtajana, resurssijohtajana sekä talous- ja hallintojohtajana. Turun kaupungin konsernihallinnossa hän on työskennellyt hallintojohtajana kesäkuusta 2020 alkaen.

Lönnqvist kieltäytymisen johdosta varalle valittiin Ann-Sofie Silvennoinen, joka kukisti illan kolmannessa äänestyksessä Pia Nurmen 37-22.