Andreas Liljedahl on toiminut aiemmin muun muassa Viking Line Groupin henkilöstöpäällikkönä. (Kuva: Patrik Wargh)

Andreas Liljedahl on valittu Abilitan uudeksi toimitusjohtajaksi. Abilita on kuntasektorin järjestelmäratkaisuihin erikoistunut ICT-yritys.

Liljedahl, 33, on toiminut aiemmin muun muassa Viking Line Groupin henkilöstöpäällikkönä. Liljedahlin edeltäjä, yhtiötä 1984 perustamassa ollut Tommy Sjöholm siirtyy eläkkeelle, mutta jatkaa Abilitan hallituksessa.

– Yrityksellä on olemassa vankka perusta, jolle rakentaa. Suurin haasteemme on linkittää oikeat taidot yritykseen jatkaaksemme kasvua, juuri nyt haemme sekä järjestelmäsuunnittelijaa että projektipäällikköä, Liljedahl sanoo.

Abilita syntyi vuonna 1984 seitsemän Pohjanmaan kunnan yhteishankkeena, kun kunnat perustivat yhtiön tietojärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon. Perustajakunnat olivat Pietarsaari, Luoto, Mustasaari, Kruunupyy, Pedersöre, Vöyri, Oravainen ja Maksamaa.

Tätä nykyä sijoittajat ja Abilitan henkilökunta omistavat suurimman osan yhtiöstä: sijoittajat 49,7 prosenttia, henkilökunta 31,8 prosenttia ja kunnat 18,5 prosenttia. Oravainen ja Maksamaa ovat liittyneet yhtiön perustamisen jälkeen Vöyriin, joten kuntaomistajia on nykyisin viisi.