kuva: KAKS / Merja Ojala
Tarja Halonen jakoi KAKSin palkinnot Salaado Qasimille, Pekka Salmiselle, Hanna Rapatille ja Anne Niemelle.

Osastonhoitaja Anne Niemi Valkeakoskelta, erityisopetuksen lehtori Hanna Rapatti Hollolasta ja eläinlääkäri Pekka Salminen Pellosta ovat Kunnallisalan kehittämissäätiön vuoden 2020 Arjen turvaajat. Kunniamaininnan saa Salaado Qasim Vantaalta.

Anne Niemi on työskennellyt 36 vuotta terveyskeskuksen osastoilla ja pian yhdeksän vuotta muistikeskuksen osastonhoitajana. Niemi on ollut aktiivisesti kehittämässä muistikeskuksen toimintaa ja tehnyt työtä muistisairaiden hyvinvoinnin eteen. Hän on kehittänyt viriketoimintaa ja yhteistyötä oppilaitosten, päiväkotien, kirjaston, teatterin, järjestöjen ja yhdistysten kanssa viriketoiminnan järjestämiseksi. Niemi käy myös pitämässä luentoja muun muassa opiskelijoille ja kotihoidon hoitajille muistisairauksista.

Hanna Rapatti on pitkään ja ansiokkaasti tehnyt lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevää innovaatiotyötä. Hän on esimerkillään vaikuttanut koko Päijät-Hämeen oppilashuoltoprosessien kehittymiseen. Päijät-Hämeessä on otettu käyttöön nuorille kesäaikana Chat-palvelu, jossa toimijoina ovat oppilashuollon ja nuorisotyön työntekijät. Rapatti ajoi vahvasti palvelun käynnistymistä, ja nuoret löysivät palvelun ja ottivat sen omakseen. Hanna Rapatti on toteuttanut ja tehnyt käytännössä menestyksekästä yhteistyötä eri viranomaisten välillä.

Pekka Salminen on tunnettu hyväntekijä koko Tornion laaksossa, molemmin puolin valtakunnan rajaa. Hän hoitaa myös ruotsalaisten lemmikkieläimiä Ruotsin puolella. Hänen aikaansaannoksiaan on Pelloon talkoovoimin rakennettu Rohki-halli, joka palvelee alueen kansalaisia monipuolisesti. Hallissa järjestetään aktiivisesti muun muassa koiranäyttelyjä sekä agility-kilpailuja. Pekka Salminen oli myös perustamassa Pyrevä-puisto säätiötä, joka otti vastuulleen rakentaa Pellon kuntakeskukseen entisen pappilan tontille Pyrevä-puiston, joka palvelee kaikenikäisiä kansalaisia kohtaamispaikkana. Salminen on omalla esimerkillään innostanut kansalaisia yhteisen hyvän tekemiseen.

Vapaaehtoistyöntekijä Salaado Qasim on järjestöaktiivi ja tekee yhteistyötä kansainvälisesti ja paikallisesti nais- ja nuorisojärjestöjen kanssa. Salaado edistää maahanmuuttajien kotoutumista tekemällä tutuksi Suomen kulttuuria. Hän järjestää yhdessä vapaaehtoisten korkeakouluopiskelijoiden kanssa kirjakerhoja. Hänellä on käynnissä projekti, jonka tarkoituksena on kehittää tietämystä afrikkalaisista ja suomalaisista kansantarinoista.

KAKSin eli Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen KAKSin 30-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä keskiviikkona.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*