(Kuva: Etelä-Savon TE-toimisto)

Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimiston johtajaksi on valittu sotatieteiden maisteri Juha Jokitalo. Hän aloitti työt syyskuun alussa. Virka tuli haettavaksi, kun TE-toimiston johtajana toiminut Hanna Makkula siirtyi kesäkuussa toisiin tehtäviin.

Juha Jokitalolla on kokemusta johtamisesta ja työ- ja elinkeinopolitiikasta kuntajohtamisen, oman yrityksen ja Puolustusvoimien tehtävien kautta. Jokitalo tekee parhaillaan väitöskirjatutkimusta organisaatiokulttuurista. Jokitalo toimi Konneveden kunnanjohtajana vuodesta 2015 vuoteen 2021.

-Edessä oleva TE2024-muutos on vaikutuksiltaan erittäin merkittävä koko Etelä-Savon elinvoimalle. Muodostettaville työllisyysalueille on kyettävä yhdessä luomaan uusia ja innovatiivisia tapoja, joilla varmistetaan osaavan työvoiman saanti kaikissa tilanteissa. Tavoitteenani onkin luoda Etelä-Savon alueelle Suomen vetovoimaisimmat TE-palvelut yhdessä kuntien, hyvinvointialueen, yrittäjien ja oppilaitosten kanssa, Jokitalo kertoo Etelä-Savon TE-keskuksen tiedotteessa.