Juha Saario aloittaa Kainuun pelastusjohtajana syyskuun alussa. (Kuva: Kainuun hyvinvointialue / Iiro Nahkamäki)

Kainuun pelastuslaitoksen uudeksi pelastusjohtajaksi on valittu hallintotieteiden maisteri, insinööri Juha Saario. Hän siirtyy Kainuun hyvinvointialueen palvelukseen Keski-Suomen pelastuslaitoksen palopäällikön virasta.

Saario aloittaa pelastusjohtajana syyskuun alussa. Nykyinen pelastusjohtaja Anssi Parviainen siirtyy projektitehtäviin valmistelemaan muun muassa uuden pelastusaseman rakentamista Kajaaniin, ja jää eläkkeelle parin vuoden kuluttua.

Juha Saariolla on pitkä ja monipuolinen ammatillinen kokemus pelastusalalta.

-Olen saanut tehdä palomiehen ja käytännön esimiestehtävien lisäksi erilaisia kehityshankkeita, opetustöitä sekä hallintotehtäviä. Kainuun pelastuslaitoksella on toimittu pitkään maakunnallisena viranomaisena kehittäen yhteistoimintaa eri sektoreiden kanssa. Se on myös suunta, jota itse haluan turvallisuustyössä edistää. Samoin kainuulaisten palveluiden ja vetovoimaisen organisaation kehittäminen ovat aivan keskeisiä tehtäviä. Tämä edellyttää aitoa yhteistyötä ja henkilöstön osallistamista, kertoo Saario Kainuun hyvinvointialueen tiedotteessa.

Kainuun pelastuslaitos on osa hyvinvointialueen akuuttihoidon ja pelastuksen palveluiden toimialuetta, johon kuuluvat ensihoidon, päivystyksen, tehohoidon sekä akuutin kotisairaalan ja tilannekeskuksen palvelut.