Tampereen kaupunkiympäristön uusi suunnittelujohtaja Jukka Lindfors aloitti työnsä 15.1.2021. Syksyllä virkaan valittu Lindfors siirtyi Lahden kaupungininsinöörin paikalta vetämään kaupunkisuunnittelun palveluryhmää, joka vastaa kaupungin fyysisen ympäristön suunnittelusta. Aikaisemmin Lindfors on työskennellyt myös Pirkanmaan maakuntaliitossa muun muassa maakuntakaavoituksen valmistelussa.

– Näen tärkeäksi yhteistyön kehittämisen yhä toimivammaksi, niin kaupungin sisällä kuin muiden yhteistyökumppanien kanssa. Tampere on houkutteleva, kaupunki on kasvanut voimakkaasti ja tehnyt rohkeita investointipäätöksiä. Nyt pitää pitää huolta siitä, että jo tehdyistä isoista liikennehankkeista saadaan jatkossakin kaikki hyöty esimerkiksi maankäytössä. Ympäristön laadukkuudesta ja viihtyisyydestä on huolehdittava samalla, Lindfors sanoo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Jukka Lindfors on kotoisin Tampereelta. Hän palasi tuttuun kaupunkiin myös asumaan Lahden vuosien jälkeen.

– On hienoa palata rakkaaseen synnyinkaupunkiin, joka on kehittynyt melkoisesti viime vuosien aikana. On myös hienoa katsoa Tamperetta ja tuttuja paikkoja aivan uusin, muualla asumisen avartamin silmin, Lindfors toteaa Tampereen kaupungin tiedotteessa.