kuva: Kuopio Convention Bureau Oy
Seppo Ylä-Herttuala.

Seppo Ylä-Herttuala on valittu vuoden 2019 Kuopio Ambassadoriksi eli Kuopion kongressilähettilääksi. Kuopion kongressilähettiläs kutsuu niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kongresseja Kuopioon edistäen kongressimatkailun kasvua alueella ja edustaa alueen tieteellistä osaamista.

Seppo Ylä-Herttuala on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista kuopiolaisista tutkijoista. Hän on tehnyt merkittävän uran geeniterapian parissa ja julkaissut useita tutkimuksia aiheesta. Lisäksi Ylä-Herttuala on aktiivisesti mukana lukuisten kansainvälisten järjestöjen toiminnassa.

– Ylä-Herttuala on ollut pääjärjestäjä monissa isoissa kongresseissa Kuopiossa ja muualla Suomessa. Alansa kansainväliseen kärkeen sijoittuvana tutkijana hän on laajasti verkottunut kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusverkostoissa ja on sen vuoksi oikea henkilö Kuopio Ambassadoriksi 2019, kertoo Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

Kuopion toinen kongressilähettiläs valittiin professorikunnan äänestyksellä. Ehdokkaita nimettiin yhteensä kymmenen, ja Seppo Ylä-Herttuala oli eniten ääniä saanut ehdokas.

– Suomessa ja Kuopiossa ei järjestetä yhtään kansainvälistä konferenssia ilman tieteentekijöitä, heidän osaamistaan ja heidän verkostojaan. Kuopio tarjoaa kaunista luontoa, turvallisuutta ja saavutettavuutta mutta ilman huippuosaamista ja tahtoa tuoda sitä esille me emme voi kasvattaa alueen kongressimatkailua, sanoo Kuopio Convention Bureau Oy:n markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.