kuva: SUK ry
Susanna Kallama.

Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Susanna Kallama. Kallama, 49, siirtyy tehtävään Suomen Yrittäjistä, jossa hän on toiminut elinkeinoasioiden päällikön tehtävässä.

Kallama on vastannut Suomen Yrittäjissä muun muassa kunnallisen ja alueellisen elinkeinovaikuttamisen tukemisesta. Hänen erityisvastuualueenaan on ollut maakunta- ja sote-uudistukseen vaikuttaminen. Kallamalla on myös pitkä kokemus yrittäjyydestä ja viestintäalan tehtävistä sekä yhteiskunnallisesta päätöksenteosta.

– Odotan innolla uusia tehtäviä yrittäjyyden puolesta. Uskon, että yrittäjyyden alkuvaiheen neuvonnan vahvistaminen on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin elinkelpoisina ja kasvavina yrityksinä. Suomen Uusyrityskeskusten verkostolla voi olla merkittävä rooli yrityspalvelujen uudistamisessa laajemminkin, Kallama sanoo.

Kallama aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä vuoden 2019 alussa. Valinnasta päätettiin Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen kokouksessa 11. lokakuuta 2018.

Nykyinen toimitusjohtaja Jari Jokilampi jää eläkkeelle. Hän on SUK:n toimitusjohtajan tehtävässä vuoden 2015 alusta lähtien. Jokilampi jää samalla eläkkeelle myös perustamansa Tampereen Seudun Uusyrityskeskus ry Ensimetrin toimitusjohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut alusta alkaen eli vuodesta 1993.

– Vuodet uusyrittäjyyden parissa ovat olleet hyvin innostavia. On ollut helppo huomata uusyrityskeskusten tekemän työn hyödyt. Toivon, että toiminnan arvo tunnistettaisiin jatkossa entistä paremmin myös päättäjien keskuudessa, Jokilampi toteaa.

Suomen Uusyrityskeskukset ry on paikallisten uusyrityskeskusten kattojärjestö. Yhdistyksen jäseninä ovat eri puolille Suomea perustetut 30 alueellista uusyrityskeskusta sekä lukuisat yritykset, yhteisöt ja asiantuntijat.