Jukka-Pekka Ujula on toiminut vuodesta 2009 Porvoon kaupunginjohtajana. (Kuva: Liisa Takala)

Helsingin kaupunginhallitus esittää valtuustolle Jukka-Pekka Ujulan valintaa Helsingin kansliapäälliköksi. Ujula on Porvoon kaupunginjohtaja.

Esitys syntyi äänestyspäätöksellä lukemin 9–6. Asian esittelijä, pormestari Juhana Vartiainen oli pohjaesityksessään Ujulan valinnan kannalla. Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki, vas., esitti kaupunkiympäristön apulaispormestarin Anni Sinnemäen, vihr., kannattamana jatkokautta nykyiselle kansliapäällikölle Sami Sarvilinnalle.

Ujulan takana olivat Vartiaisen lisäksi Jussi Halla-aho, ps., Anniina Iskanius, kok., Johanna Laisaari, sd., Tuulia Pitkänen, sd., Marcus Rantala, r., Sari Sarkomaa, kok., Daniel Sazonov, kok., ja Maarit Vierunen, kok. Sarvilinnan valintaa tukivat Arhinmäen ja Sinnemäen lisäksi Titta Hiltunen, vas., Shawn Huff, vihr., Kasper Kivistö, vihr., ja Tuomas Rantanen, vihr.

Ujula on kauppatieteiden ja valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut vuodesta 2009 Porvoon kaupunginjohtajana ja sitä ennen Porvoon apulaiskaupunginjohtajana 2008–2009.

-Kansliapäälliköltä haettiin prosessi- ja normituntemuksen lisäksi kykyä viedä läpi muutoksia, toimitusjohtajamaista toimeenpanokykyä ja tuloskeskeisyyttä sekä ihmisten johtamista tavalla, joka tukee näitä tavoitteita. Katsotaan, että Ujula toisi virkaan juuri tätä ulottuvuutta, Juhana Vartiaisen päätösesityksessä todetaan.

Arhinmäen vastaesityksen mukaan Sarvilinna pärjäsi parhaiten sekä haastatteluissa että henkilöarvioinneissa.

-Sarvilinnan erinomainen hallinnon osaaminen ja rauhallisen analyyttinen ote sekä keskusteleva ja asioihin keskittyvä johtamistapa tuo tarvittavaa selkeyttä ja pitkäjänteisyyttä poliittisen päätöksenteon pohjaksi, Arhinmäki perustelee.

Helsingin kansliapäällikkö valitaan seitsemän vuoden määräajaksi. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta kokouksessaan 13. syyskuuta.