Kuva: Pixabay

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan Akaan kaupungin on maksettava kaupunginjohtajana toimineelle Aki Viitasaarelle 12 kuukauden palkkaa vastaava siirtymäkorvaus.

Viitasaarelle maksettava summa on noin 97 000 euroa korkoineen, ja lisäksi kaupungin on maksettava korkoineen Viitasaaren oikeudenkäyntikulut, joita kertyi käräjäoikeudesta noin 31 000 euroa ja hovioikeudesta noin 22 000 euroa. Kaupunki voi hakea ratkaisuun vielä muutosta korkeimmalta oikeudelta (KKO), jos KKO myöntää valitusluvan.

Akaan kaupunginvaltuusto irtisanoi Viitasaaren luottamuspulan vuoksi toukokuussa 2017. Viitasaaren johtajasopimuksessa mainittiin, että kaupunki on velvollinen maksamaan siirtymäkorvauksen irtisanoessaan kaupunginjohtajan ilman laissa määriteltyjä erityisen painavia syitä. Kaupungin mielestä erityisen painavat syyt olivat olemassa, Viitasaaren mielestä ei.

Akaan valtuuston päätös Viitasaaren irtisanomisesta pysyi voimassa hallinto-oikeuksissa. KHO hylkäsi Viitasaaren valituksen joulukuussa 2019.

Aki Viitasaari toimii nykyisin Parkanon kaupunginjohtajana. Hänet valittiin tehtävään kuluvan vuoden maaliskuussa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä