Jenni Airaksinen on Kunnallisalan kehittämissäätiön uusi toimitusjohtaja. Hän aloittaa uudessa työssään maaliskuun alussa. (Kuva: Liisa Takala)

Kunnallisalan kehittämissäätiön toimitusjohtajaksi on valittu hallintotieteiden tohtori Jenni Airaksinen. Säätiötä pitkään johtanut Antti Mykkänen siirtyy eläkkeelle kevään aikana ja Airaksinen ottaa uuden tehtävän vastaan 1.3.2024. Vallanvaihdon myötä säätiön asiamiehen tehtävä vaihtuu toimitusjohtajaksi.

Jenni Airaksinen on suomalaisen kuntakenttä asiantuntemuksen kovinta kärkeä. Hän on työskennellyt julkishallinnon johtamisen ja kehittämisen parissa Tampereen yliopistossa. Lisäksi hän on toiminut tutkijana, opettajana, konsulttina ja Suomen Kuntaliiton tutkimus- ja kehittämisjohtajana.

-Kunnallisalan kehittämissäätiön johtamisessa pystyn yhdistämään kiinnostavalla tavalla kaiken oppimani sekä olennaisimmat kiinnostuksen kohteeni: tietoon perustuvan päätöksenteon tukemisen, tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen toiminnan. Suomalaisten kuntien ja alueiden johtaminen ja systeemit ovat olleet intohimoni koko tähänastisen urani ajan.

-Haluan tulevaisuudessakin tehdä työtä tällä kentällä ja kanavoida energiani toimintaan, joka tuottaa arvoa yhteiskunnalle. Mielestäni Kunnallisalan kehittämissäätiössä mahdollisuudet tähän ovat loistavat ja tätä hienosti hoidettua säätiötä on kunnia päästä johtamaan. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja kiitollinen saamastani luottamuksesta, Airaksinen kommentoi valintaansa Kunnallisalan kehittämissäätiön nettisivuilla.

Kunnallisalan kehittämissäätiön toimitusjohtajaksi oli kaikkiaan 78 hakijaa. Säätiön hallituksen tänään torstaina tekemä valinta oli yksimielinen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Erinomainen vallanvaihto. Antti Mykkäselle hyviä eläkepäiviä ja Jenni Airaksille eloa , iloa ja tutkitulla tiedolla eteenpäin tänä kriisien aikana.

  2. Onnittelut Jennille valinnastasi. Hienosti arvostittehtävää johon tulit valituksi. Hyväpalkkainen tehtävä kiinnosti huomattavaa joukkoa kun 78 hakijaa oli kiinnostunut. Aivan erikoisen valinnan tekivät kun yksimielinen valinta osui kohdallesi – olit sitten varmaan ylivertainen hakija ja oikeassa paikassa aiemmin työsi tehnyt tätä työtä ajatellen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä