Juha Rehula on Sipilän hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri 2015–2017. (Kuva: Valtioneuvosto / Laura Kotila)

Pukkilan kunnanjohtajan virasta irtisanoutunut Juha Rehula siirtyy Farmasialiiton toiminnanjohtajaksi.

Farmasialiitto tiedotti keskiviikkona, että Rehula aloittaa Farmasialiiton toiminnanjohtajana,
Farmasialiitto-konsernin toimitusjohtajana ja Farmasialiiton Palvelut Oy:n toimitusjohtajana kuluvan syksyn aikana, viimeistään 1.1.2022 alkaen. Rehulan tehtävä on määräaikainen ja jatkuu 30.4.2023 saakka.

– Rehula omaa poikkeuksellisen vankan osaamisen sosiaali- ja terveydenhuollon toimialasta. Entisenä lääkeasioista vastanneena ministerinä hänellä on syvällinen ymmärrys farmasian ammattilaisten potentiaalista potilasturvallisuuden ja rationaalisen lääkehoidon turvaamisessa sekä hoitoon sitoutumisen edistämisessä, Farmasialiitto toteaa tiedotteessaan.

Rehula aloitti Pukkilan vs. kunnanjohtajana helmikuussa 2020. Marraskuussa 2020 Pukkilan valtuusto valitsi Rehulan määräaikaiseksi kunnanjohtajaksi vuoden 2022 loppuun saakka.

Rehula on kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi Tampereen yliopistosta ja on työskennellyt muun muassa Valkealan vs. kunnankamreerina, Pukkilan vs. kunnansihteerinä ja Padasjoen hallintojohtajana. Hän on ollut keskustan kansanedustajana vuosina 1996–2019 ja toiminut ministerinä kolmessa hallituksessa: hän oli sosiaali- ja terveysministeri Vanhasen toisessa hallituksessa 2010 ja Kiviniemen hallituksessa 2010–2011 sekä perhe- ja peruspalveluministeri Sipilän hallituksessa 2015–2017.